Klantenservice
1 Informatie over het gebruik van SnizTop
1.1 Wat is SnizTop en waarvoor wordt Sniztop gebruikt?

SnizTop® is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat snel werkt bij de ondersteuning van lichamelijke reacties op allergenen zoals huisstofmijt, huisdierenstof, pollen en grassen.

SnizTop® bevat zink en specifieke proteïnen onttrokken uit gecertificeerde Japanse kwarteleieren (Coturnix coturnix). De proteïnen zijn oorspronkelijk ontdekt in de jaren ‘70 in Frankrijk door allergie-onderzoeker  Dr. G. Bruttmann. SnizTop® draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.

1.2 Eigenschappen en Kenmerken waarvan SnizTop zijn doel verleent?

Hieronder worden de eigenschappen en kenmerken uitgelegd die bepalend zijn voor het doel waaraan SnizTop® zijn effect verleent:

Wat is een allergische rhinitis?

Allergische rhinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies ten gevolge van een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen die van buiten het lichaam afkomstig zijn, ook wel allergenen genoemd. Deze overgevoeligheid, ook wel allergie genoemd, ontstaat doordat allergenen het afweersysteem (het immuunsysteem) prikkelen. Het lichaam maakt antistoffen aan tegen een bepaalde stof, bijvoorbeeld tegen pollen in het geval van hooikoorts. Telkens als je in de buurt van pollen komt, krijg je een nieuwe opstoot. Bekende andere allergenen zijn bijvoorbeeld huisstofmijten en dieren.

Veel voorkomende symptomen van allergische rhinitis?

Bij contact met het allergeen reageert het lichaam met een verhoogde histamine uitscheiding, resulterend in een verstopte en pijnlijke neus en vaak overwegend jeukende en tranende ogen. Soms heeft men ook last van hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsproblemen.

De oorzaak van rhinitis kan een allergie zijn voor:

* POLLEN. Pollen of stuifmeel van gras en bomen veroorzaken vaak allergische reacties in het voorjaar  en de zomer. We spreken in dit geval van hooikoorts of pollinose.

* DIEREN. Overgevoeligheid voor huidschilfers in de pels of vacht van een dier (hond, kat, cavia, konijn, enzovoort) komt vaak voor. 

* HUISSTOFMIJT. In elk huis, hoe schoon ook, leeft huisstofmijt. Het beestje is zo klein dat het met het blote oog niet te zien is. Het zijn de uitwerpselen hiervan die de allergische klachten veroorzaken. 

Welk effect hebben de werkzame bestanddelen van SnizTop® op bovenstaande symptomen?

Bij kauwen op SnizTop® tabletten worden er zink en speciale proteïnen, de zogenaamde ovomucoids vrijgegeven.

SnizTop® helpt het immuunsysteem na blootstelling aan bepaalde allergenen (pollen, huisstofmijten, dierenschilfers). Vervelende allergie-symptomen kunnen snel worden verminderd. SnizTop® werkt snel en heeft al effect na 15 minuten na inname en is ca. 2 uur werkzaam.

1.3 Hoe gebruikt u dit middel?

Aanbevolen dosering: Twee  kauwtabletten per keer innemen met een maximum van tien tabletten per dag.

Toedienen van de kauwtabletten: Tabletten voorzichtig tot een papje kauwen. Bij voorkeur niet gebruiken tijdens een maaltijd.

1.4 Voorschrift / Belangrijk om te weten?
  • Belangrijk voor een optimaal effect op de vrijgave van ovomucoide, is het zachtjes kauwen op de kauwtabletten. Dus  niet in één keer doorslikken maar langzaam uiteen laten vallen in de mond.
  • Warme dranken en voedsel kunnen het effect van de ovomucoide verminderen. Dus geen kauwtabletten nemen samen met heten vloeistoffen en bij voorkeur niet gedurende een maaltijd. 

Belangrijke opmerkingen

  • Niet gebruiken indien u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen.
  • De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.
  • Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.
  • Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.
1.5 Wat is de samenstelling?

De werkzame relevante ovomucoide wordt uit kwartelei gewonnen.

 

Per 2 tabletten

Kwarteleipoeder

Zink *

84 mg

1,5 mg (15% ADH**) 

* ZINK = Draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.

** ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Sorbitol E420 (i); Kwarteleipoeder (microkristallijne cellulose E460(i), kwarteleieren); Magnesiumstearaat E470b,  Zink Bisglycinaat.

1.6 Hoe bewaard u dit middel?

Bewaren beneden 25°C op een droge plaats.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. 

Gebruik SnizTop™ niet na de datum die is vermeld op de verpakking.

1.7 Mogelijke bijwerkingen?

Er zijn van SnizTop® geen bijwerkingen bekend.

Indien er bij u een bijwerking optreedt die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker. 

1.8 Gefabriceerd door?

Gefabriceerd (GMP) in de E.U. door:

Stragen Pharma S.A.
Chemin du Pré-Fleuri 3
1228 Plan-les-Ouates / Geneva
Zwitserland

1.9 In de handel gebracht door?

Davantis Health B.V.
Postbus 36073
1020 MB AMSTERDAM
Nederland

2 Verzenden en bezorgen
2.1 Wat zijn de bezorgkosten?
De bezorgkosten zijn € 3,95 voor bestellingen in Nederland en België. Uw bestelling wordt gratis in Nederland en België bezorgd bij een bestelling boven de €20,- (bij een besteling van 2 doosjes SnizTop of meer)